Velkommen til Status

Status er stiftet i 2003 af Ib Jakobsen og ejes i dag af Direktør Ib Jakobsen, Udviklingsdirektør Peder Bay-Jensen og Bestyrelsesformand Rasmus Juul-Nyholm. Status har kontor i København. 

Status er godkendt af Finanstilsynet som boligkreditformidler i medfør af § 3, stk. 1, i lovbekendtgørelse nr. 1079 af 5. juli 2016 om finansielle rådgivere og boligkreditformidlere. I den forbindelse har Status den lovpligtige ansvarsforsikring. 

Status har et særligt tæt samarbejde med Danske Bank A/S, Realkredit Danmark A/S, Lån & Spar Bank A/S og Pensam Bank A/S, som begge er en del af Totalkredit-partnerskabet. Samarbejdet omfatter blandt andet tilpassede fælles forretningsgange, som er en forudsætning for at kunne eksekvere de hurtige og præcise omlægninger, der kendetegner Status. En del af vores honorar betales af disse banker og kreditforeninger i form af provision, idet vi yder rådgivningen og overtager det formelle rådgiveransvar fra banken. Dertil varetager vi en stor del af bankens sagsbehandling.

Personerne bag Status

Ib Jakobsen. Stifter og medejer af Status. Ib's erhvervskarriere er kendetegnet af en god evne til at identificere et generelt behov baseret på egne erfaringer. På denne måde startede Ib den første afdeling af HiFi Klubben og på samme måde tog han initiativ til etableringen af Status.

Peder Bay-Jensen. Medejer og udviklingsdirektør i Status.  Peder har over 20 års erfaring fra den finansielle sektor og har senest været forretnings- og udviklingsdirektør i Lån & Spar Bank og Saxo Privatbank. Ud over bankuddannelse har Peder en HD-IØ fra CBS samt en Executive MBA fra SIMI. 

Rasmus Juul-Nyholm. Medejer og bestyrelsesformand i Status. Rasmus er cand.merc. fra CBS og har været direktør, bestyrelsesmedlem og iværksætter med speciale i fast ejendom, IT og finansiering. Rasmus er specialist i finansiering af andelsboligeforeninger samt forfatter til bogen Andelsboliger på Karnov’s forlag.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen. Bestyrelsesmedlem i Status. Hans Jørgen er cand.polit. og Ph.D. i økonomi fra Københavns Universitet. Han har været ansat på Københavns Universitet siden 1984 som stipendiat, lektor og siden 2002 som professor i økonomi. Han var prodekan på Københavns Universitet’s Samfundsvidenskabelige Fakultet 1997-2009 og økonomisk vismand 2009-2015, heraf overvismand fra 2010. Hans Jørgen har publiceret bredt i internationale økonomiske tidsskrifter og er medforfatter til lærebogen Introducing Advanced Macroeconomics: Growth and Business Cycles på forlaget McGraw-Hill.

Erik Dorph Sørensen. Bestyrelsesmedlem i Status. Cand.jur. fra Københavns Universitet. Siden 2008 har han været ansat hos Folketinget Ombudsmand - som kontorchef indtil 2013 og nu som konsulent. Erik har tidligere været ansat i Trafikministeriets departement fra 1980 til 1988 og i Rigsrevisionen fra 1988 til 2008, de sidste 12 år som kontorchef. Erik har særlig ekspertise inden for offentlig regulering, forvaltning og økonomistyring.